با کاهش بروکراسی، شرکت های خصوصی سریع تر وارد بورس می شوند

به گزارش مجله سرگرمی، سیزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران صبح امروز با حضور فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد و جمعی از معاونان این وزارتخانه برگزار گردید.

با کاهش بروکراسی، شرکت های خصوصی سریع تر وارد بورس می شوند

مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران ضمن قدردانی از کوشش های وزارت اقتصاد مبنی بر راه ا ندازی پنجره واحد کسب و کار گفت: راه اندازی پنجره واحد که دو هفته پیش با حضور وزیر اقتصاد در اتاق تهران صورت گرفت، اقدام بسیار مفیدی بود و خواهش من این است که این قدم اگرچه اولیه است ولی استمرار داشته باشد. اولین گام انجام شده در ارتباط با تسریع صدور مجوزهای لازم برای تأسیس شرکت ها با مسئولیت محدود بود و اگر این توسعه پیدا کند و شامل ثبت کلیه شرکت ها، علائم، برندها و.. گردد؛ می تواند خیلی یاری کار کسب وکارهای کشور باشد.

به گفته خوانساری در دورانی که ما با تحریم روبه رو هستیم و فروش نفت مشکل است یکی از راه هایی که می تواند واقعاً رشد اقتصادی را به وجود بیاورد و توسعه دهد رفع کردن موانعی است که در محیط کسب وکار وجود دارد مانند مجوزهای زائد و بروکراسی حاکم. خوشبختانه با اقدامی که وزارت اقتصاد برای راه اندازی پنجره واحد انجام داد و اگر ادامه داشته باشد ما امیدواریم که خیلی از موانع را بتوان رفع کرد.

رئیس اتاق تهران در ادامه به شاخص ها و موارد مهم اقتصادی اشاره نمود و گفت: پیش بینی بانک جهانی برای رشد اقتصاد کل جهان منفی 5.2 درصد در سال 2020 است و در ایران هم پیش بینی می گردد 5.3 درصد کاهش رشد اقتصادی را ببینیم. با توجه به اینکه طی دو سال گذشته هم رشد اقتصادی منفی بوده است به نظر می رسد که اگر پیش بینی انجام شده اتفاق بیفتد 16.4 درصد اقتصاد کشور کوچک تر خواهد شد.

تورم امسال بالای 22 درصد خواهد بود

او در ادامه به مصاحبه وزیر اقتصاد و اعلام کاهش 140 هزار میلیارد تومانی درآمدهای کشور به دلیل عدم فروش نفت و عدم وصول اقتصادیات اشاره نمود و گفت: مرکز پژوهش های مجلس هم پیش بینی نموده با 185 هزار میلیارد تومان کسری بودجه روبه رو باشیم، سؤال اصلی این است که با توجه به این کسری بودجه و کاهش درآمدی چه تدبیری برای این شرایط اندیشیده شده است. به نظر می رسد که بودجه ای که سال گذشته به مجلس داده شده نمی تواند جواب گوی این شرایط باشد. اگر حتی 40 تا 50 درصد این ارقام و عددها هم درست باشند ما در امسال با یک کسری بودجه بالا روبه رو هستیم. همچنین اعلام شده که در امسال با تورم 22 درصد روبه رو باشیم ولی شواهد نشان می دهد که قطعاً بالاترین از این عدد خواهد بود به خصوص افزایش قیمت هایی که در بیشتر کالاها رخ داده نشان می دهد که عدد 22 درصد رقم واقعی نخواهد بود و این شرایط می طلبد که حتماً تدبیر جدی برای حل چالش ها اندیشیده گردد تا بنگاه ها و کسب وکارها و... دچار لطمات و آسیب های بیشتری نشوند.

او توضیح داد: البته در این شرایط ما کاهشی را درزمینه هزینه های جاری دولت نمی بینیم حقوق ماهانه کارکنان دولتی سر ماه پرداخت می گردد ولی در بخش خصوصی چنین چیزی نیست؛ خیلی از بنگاه ها با کاهش نیرو روبه رو شده اند و حقوق بخشی از کارگران بنگاه های خصوصی ماه هاست پرداخت نشده و شاهد حقوق معوق هستیم. این موضوع به صورت کلی نشان می دهد که فشار در این شرایط بیشتر روی بخش خصوصی و بنگاه هاست و شاید مجموعه دولت از این مسائل اقتصادی و کاهش هایی که به وجود آمده کمتر آسیب ببیند.

خوانساری در ادامه گفت: اگرچه دولت چاپ اوراق قرضه دولتی را برای جبران بخشی از کسری بودجه و درآمد دولت پیش بینی نموده و این کار مثبتی است ولی طبق گزارش بانک مرکزی سال 98، 975 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که 26 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است ولی با توجه به اینکه تورم فراورینماینده 36.7 درصد بوده؛ اگر به قیمت ثابت در نظر بگیریم تسهیلات کمتر شده است. اگر قرار باشد بازهم بانک ها مشتری اصلی خرید اوراق قرضه ای باشند که می خواهد منتشر گردد؛ دوباره شاهد خواهیم بود که تسهیلاتی که بانک ها می خواهند پرداخت نمایند بار دیگر نسبت به سال قبل کاهش پیدا می نماید و این هشداری است که خواهش می کنم مدنظر داشته باشید.

او در بخش دیگری از صحبت هایش به موضوع صادرات غیرنفتی اشاره نمود و گفت: یکی از منابع اصلی درآمد کشور درحال حاضر صادرات غیرنفتی است ولی متأسفانه در دو ماه اولیه امسال نسبت به سال گذشته با کاهش 48.7 درصدی صادرات غیرنفتی روبرو هستیم. اگرچه مقدار زیادی از این کاهش به دلیل شیوع کرونا است ولی فکر می کنم سیاست های غلطی هم که روی صادرات غیرنفتی اعمال می گردد، می تواند از دلایل اصلی این کاهش باشد. بارها در اتاق تهران و ایران مطرح شده است که مشورت با فعالان بخش خصوصی و افرادی که دست اندرکار صادرات هستند می تواند راهگشا باشد ولی متأسفانه کمتر به این موضوع بهاداده شده است. الآن شاهدیم خیلی از صادرنمایندگان واقعی که سالیان سال صادرنماینده بوده اند از چرخه خارج و افراد جدیدی وارد می شوند. این نگرانی وجود دارد که این افراد توانایی کافی را در امر تجارت دارند یا خیر و اینکه مطمئن باشیم که ارز را به کشور بازمی گردانند؛ تقاضای من این است که جناب عالی به عنوان وزیر اقتصاد این موضوع را در هیات دولت مطرح و گلایه و شکایت ما را منتقل کنید. متأسفانه شاهدیم وقتی بحث ها و انتقادهایی مطرح می گردد بلافاصله صحبت هایی درباره سوءاستفاده و رانت خواری مطرح می گردد و مسائل را شخصی می نمایند و این کار قشنگی نیست.

بروکراسی حاکم بر پذیرش ورود شرکت ها به بورس باید کاهش پیدا کند

رئیس اتاق تهران در ادامه به شرایط بازار سرمایه اشاره نمود و گفت: خوشبختانه این روزها شاهدیم رونق خوبی در بازار سرمایه به وجود آمده است؛ در سه ماهه ابتدایی امسال نزدیک یک میلیون 400 هزار نفر علاوه بر موضوع سهام عدالت، وارد بورس شده اند. پیشنهاد ما در ارتباط بارونق بیشتر بورس این است که یک بروکراسی حاکم بر پذیرش ورود شرکت ها به بورس باید کاهش پیدا کند؛ حداقل زمانی که الآن یک شرکت بخواهد وارد بورس گردد کمتر از یک سال نیست. اگر این بروکراسی برداشته گردد و شرکت های خصوصی سریع تر بتوانند وارد بورس شوند، قدم مثبتی خواهد بود. دومین نکته هم این است که شفافیت بیشتری روی سهامی که هم اکنون عرضه می گردد به وجود بیاید. قیمت ها در بعضی جاها به نظر می رسد که شفافیت لازم را ندارد و نگرانی مهم این است که اگر روزی خدای ننموده ریزش اتفاق بیفتد مسئله ای که برای صندوق های اعتباری به وجود آمد؛ شاید در بازار سرمایه و اینجا هم به وجود بیاید.

انتقاد از فرایند قرعه کشی برای واگذاری خودرو

او در ادامه با بیان اینکه وزیر اقتصاد معین نماینده خطوط اقتصاد کشور است به موضوع قرعه کشی انجام شده برای واگذاری خودرو انتقاد کرد و گفت: من فکر می کنم در جهان ابتکاری که برای خودرو صورت گرفت بی نظیر بود؛ برای فروش 25 هزار خودرو 7 میلیون نفر ثبت نام کردند؛ بلیت بخت آزمایی هم حتی این گونه نبود و نمی دانم این چه شاهکاری بود که صورت گرفت و یک اقدام به شدت نسنجیده بود.

خوانساری به موضوع واگذاری ها هم اشاره نمود و با بیان اینکه من به عنوان نماینده دولت در مرکز داوری اصل 44 حضور دارم؛ گفت: متأسفانه بعد از تغییراتی که در سازمان خصوصی سازی صورت گرفت؛ یک مقداری از پفراینده هایی که خود این افراد تائید نموده بودند؛ با شکایت مدیران جدید به داوری می آید و این کار قشنگی نیست و ناامنی هم در بخش خصوصی ایجاد می نماید.

ضرورت حمایت از واحدهای فراوریی در سال جهش فراوری

او با بیان اینکه در بین 10 کسب وکاری که از کرونا آسیب دیده اند، واحدهای فراوریی دیده نشده اند، گفت: خواهش ما این است که واحدهای فراوریی هم به این فهرست اضافه شوند. همچنین در ارتباط با استمهال دریافت فهرست حق بیمه تأمین اجتماعی که به دلیل شیوع کرونا دولت مصوب نموده و بخشنامه شده که واحدها جریمه نشوند؛ متأسفانه اعمال نمی گردد و خواهش ما این است که شما این موضوع را در دولت مطرح کنید. امسال سال جهش فراوری است و همه ما باید در این زمینه کوشش کنیم؛ حداقل اگر جهشی اتفاق نمی افتد باید شاهد افزایش فراوری باشیم. باید موانعی که پیش روی اقتصاد وجود دارد برداشته گردد و آسیب هایی که کرونا به اقتصاد کشور زده امیدواریم با برنامه ریزی و درایتی که شما و دولت به خرج می دهند به حداقل برسد و افزایش فراوری را ببینیم.

تامین اقتصادی ثابت باید به وسیله بازار سرمایه باشد

در ادامه این نشست، فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد با بیان اینکه بانک ها برای اینکه مسئله ای برای فراوری و بخش خصوصی به وجود نیاید، سال گذشته بیش از 900 هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط نظام بانکی پرداخت شده که 300 هزار میلیارد تومان آن مربوط به تسهیلات جدید و بقیه بابت رد دیون و امهال مطالبات بوده است، گفت: تامین اقتصادی ثابت باید به وسیله بازار سرمایه باشد، همچنین تامین اقتصادی بنگاه های عظیم باید به وسیله بازار سرمایه صورت گیرد. چراکه در صورت تامین اقتصادی از بانک توسط شرکت های عظیم، حق بنگاه های کوچک تضییع می گردد.

وزیر اقتصاد با اشاره به سیاست های اقتصادیاتی دولت برای حمایت از رشد اقتصادی گفت: امسال قصد داریم هزار میلیارد تومان تامین اقتصادی داشته باشیم که باید 50 درصد آن از بازار سرمایه تامین گردد.

دژپسند اضافه کرد: در صورتی که مودیان اقتصادیاتی، اقتصادیات سال بعد را زودتر پرداخت نمایند به ازای هر ماه 1.5 درصد پاداش اقتصادیاتی دریافت خواهند کرد که در مجموع یک سال، میزان آن از سود بانکی هم بیشتر است.

وزیر اقتصاد تاکید نمود: افزایش درآمدهای اقتصادیاتی به معنای افرایش فشار به مودیان خوش حساب نیست.

برای دستیابی به توسعه پایدار، بخش دولتی به تنهایی قادر به فعالیت نیست

او با تاکید بر لزوم تقویت حضور بخش خصوصی در اقتصاد گفت: برای تحقق اهداف مورد نظر، دولت به تنهایی قادر به فعالیت نیست، برای دستیابی به توسعه پایدار و رشد اقتصادی مداوم باید میدان به بخش خصوصی سپرده گردد.

دژپسند با بیان اینکه بخش خصوصی یار دوازدهم اقتصاد نبوده بلکه بازیگر اصلی است، گفت: ما باید به رشد اقتصادی و رفاه بیشتر برای مردم برسیم.

وزیر اقتصاد یادآور شد: در سال های گذشته به دلیل وجود درآمدهای سرشار نفتی، از آن برای جبران شکاف سرمایه و همچنین انباشت سرمایه استفاده می کردیم؛ بانک ها نیز سهم اصلی را در سرمایه گذاری برای رشد اقتصادی بر عهده داشتند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه اکنون شرایط تغییر یافته است، ادامه داد: اکنون باید همه توان خود را برای رشد سرمایه گذاری صرف کنیم و از تکنولوژی های سطح پایین رهایی یابیم.

دژپسند گفت: سهم ایران از نظر جمعیت و مساحت در جهان بالای یک درصد است، بنابراین باید سهم کشورمان از اقتصاد جهانی کمتر از نیم درصد باشد.

او اعلام کرد: برای تحقق این اهداف باید قوانین مزاحم بخش خصوصی حذف شده و فرایند تامین اقتصادی تسهیل گردد.

وزیر اقتصاد با اشاره به کوشش برای بهبود فضای کسب و کار گفت: قواعدی که دولت وضع می نماید نباید دست و پا گیر باشد، بر این اساس در جلسات دولت کوشش می کنیم که زمان صدور مجوز ها کاهش یابد.

دژپسند با اشاره به راه اندازی پنجره واحد صدور مجوز کسب و کار گفت: تا دو هفته آینده شرکت های سهامی خاص نیز وارد این سامانه خواهند شد، همچنین چهار استان دیگر نیز از این پنجره واحد استفاده خواهند کرد.

وی از راه اندازی سراسری این سامانه تا دهه فجر امسال اطلاع داد و گفت: پنجره واحد الکترونیک آغاز کسب و کار تا سرانجام امسال راه اندازی می گردد که به وسیله آن دیگر نیازی به مراجعه حضوری وجود نخواهد داشت.

وزیر اقتصاد با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه برای تامین اقتصادی گفت: ابزارهای متعددی در بازار سرمایه شکل گرفته که شرکت های عظیم می توانند از آن برای تامین اقتصادی استفاده نمایند، البته قرار نیست که بازار سرمایه جایگزین بازار پول باشد گردد.

دژپسند با اشاره به طرح ادعاهای مربوط به کسری بودجه 140 هزار میلیارد تومانی گفت: این موضوع، قطعی نیست بلکه پیش از این اعلام کردیم که برآورد شده است که می تواند چنین کسری بودجه ای رخ دهد.

وی با اشاره به تامین 90 درصد منابع بودجه توسط وزارت اقتصاد گفت: برای تامین بودجه حاضر نیستیم اقدام به اعمال فشار به وسیله افزایش اقتصادیات کنیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه افزایش درآمدهای اقتصادیاتی به معنای افزایش فشار به مودیان خوش حساب نیست، گفت: به وسیله طرح بخگرددگی معوقات اقتصادیاتی 10 هزار میلیارد تومان به درآمدهای دولتی یاری کردیم اما 20 هزار میلیارد تومان به سود بخش خصوصی شد.

وی گفت: اقتصادیات فقط ابزاری برای تامین اقتصادی نیست، بلکه از آن به عنوان ابزاری برای رشد اقتصادی استفاده می کنیم.

دژپسند ادامه داد: شرکت هایی که در سال 99 بتوانند در بورس پذیرش شوند فقط اقتصادیات سال آخر از آن ها اخذ می گردد و مباحث اقتصادیاتی مربوط به سال های گذشته مورد آنالیز قرار نمی گیرد.

وزیر اقتصاد همچنین به حذف قوانین مزاحم گمرک اشاره نمود و گفت: ما در حال تبدیل نظارت پیشینی به نظارت پسینی هستیم و بر این اساس کارکرد نوار سبز در گمرک افزایش یافته و تا سرانجام امسال نیز از گمرک هوشمند رونمایی خواهیم کرد.

وی با اشاره به بعضی از گلایه ها و هشدارها نسبت به رشد سریع بورس گفت: بعضی می گویند که محتمل است در بورس مسئله ای رخ دهد که به نظر ما درست نیست و مانند این است که بگوییم شاید در تهران زلزله ای رخ دهد بنابراین نباید کاری کرد.برای مقابله با زلزله اقدام به مقاوم سازی ساختمان ها می کنیم، بر این اساس کوشش می کنیم برای تقویت بورس، عرضه های اولیه و همچنین ابزارهای اقتصادی را افزایش دهیم.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 95850

به "با کاهش بروکراسی، شرکت های خصوصی سریع تر وارد بورس می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با کاهش بروکراسی، شرکت های خصوصی سریع تر وارد بورس می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید